Det er på tide, at folk med evner træder til og afløser sundhedsministeren og direktøren for Sundhedsstyrelsen. Det drejer sig om menneskeliv. Coronavirus koster liv.
Coronavirus: Heunicke og Brostrøm bør gå af

Efter danske medier endelig er begyndt at droppe mikrofonholderiet, er det tydeligt, at både sundhedsminister Magnus Heunicke og Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, har fejlet totalt i forbindelse med Coronavirus.

De sidder på 2 af de vigtigste positioner under en sundhedskrise. Deres manglende evner ud i kommunikation, ansvar og ledelse kan koste menneskeliv. Derfor bør de begge tage konsekvensen og gå af. 

For Statsminister Mette Frederiksen vil aldrig selv tage denne beslutning. For som Heunicke og Brostrøm har hun også selv manglet evnerne. Til skade for Danmark og danskerne. Desværre.

Søren Brostrøm

Som direktør for Sundhedsstyrelsen har Søren Brostrøm fra starten taget fejl. Først udtalte man, at coronavirus sikkert ikke vil komme til Danmark og efterfølgende har man sejlet rundt i brugen af tests. Bare for at nævne nogle få eksempler.

Søren Brostrøm har udtalt, at der på flere områder, er ting han fortryder. Problemet er, at det på alt for mange områder han og sundhedsstyrelsen har fejlet på.

Magnus Heunicke

Som sundhedsminister har Magnus Heunicke blandt andet set til, mens hans embedsmænd har takket nej til vigtige elementer til bekæmpelse af coronavirus.

Ifølge Berlingske har Verdenssundhedsorganisationen (WHO) flere end 20 gange advaret verdens sundhedsmyndigheder om coronavirus, mens de danske sundhedsmyndigheder manede til ro.

Magnus Heunicke har i sidste ende også ansvaret for, at mennesker frit har kunne rejse ud og ind af Danmark uden nogen form for kontrol, uden nogen form for test.

grænsekontrol migranter coronavirus

Heunicke og Brostrøm’s svigt åbner blandt andet op for, at Kina, som er årsagen til krisen, nu kan lave propaganda. Noget vi kommer til at betale for som nation senere.

Dagligt kommer der kontrameldinger. Ikke fordi at coronavirus ændrer sig, men fordi myndighederne ikke kan blive enige om, hvordan situationen skal håndteres.

Vi er nu nået dertil, hvor Heunicke og Brostrøm forsøger at tørre ansvaret af på hinanden. Det er direkte pinligt at ingen vil tage ansvaret. Havde vi ikke stået midt i en krise, var de begge blevet fyret på gråt papir. Og dog. Venstrefløjen er jo totalt lammet. Det samme er statsministeren.

Det her er ikke partipolitik. Det er menneskeliv. Derfor bør Magnus Heunicke og Søren Brostrøm gå af nu. Overlade styringen til personer der tør tage styringen, der tage ansvaret.

Nyhedsbrev

7 reaktioner

 1. Jeg forstår ikke dette spil der pt kører i Regeringen lige nu.
  Først siger WHO .. test test test, men hvor Søren Brostrøm siger at vi kun skal teste de mest nødvendige, det virker helt absurd at han kan tilsidesætte WHO’s opfordring ….
  Så har man lige pludselig mangle på udstyr, og at man kan overse de tilbud der er kommer ind, hvor virksomheder i både og udland står klar til at hjælpe, og når Heunicke så bare kan undskylde, det er bare godt nok. Jeg fatter ikke at det kan lade sig gør, når man hele tiden påstår at der er styr på tingene.
  Og så har vi lige lukning af grænsen, da man ikke vil have nogen ind i DK, men den kære Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye er fuldstændig ligeglad, og lukke asylansøger ind, kører dem til Nordsjælland, og de sikkert ikke bliver testet for corona.
  Enten har man lukket grænsen ellers så har man ikke ….
  Enten så har man et fælles mål i regeringen eller så har man ikke… Vi Dansker vil af med corona, men når vi har nogle ministre – experter til at rådføre sig med i både ind / udland og man så alligevel bare kører hver din vej, så kommer vi jo bare senere i mål, og det koste ekstra mia.
  Og nu hvor man så snakker om økonomi i det danske samfund, og at vi ved hvad det koster, forstår jeg bare ikke at man kan sende 100 mio til u-landet for at bekæmpe corona.
  Ja det er fint at man gerne vil hjælpe alle, men hvad med at tænke på os selv først…. når vi har styr på virussen her i landet, kunne vi begynde at kikke ud over grænserne…. ikke før… vi kunne selv bruge de 100 mio der er sendt ud af landet….
  Så der er igen nogle ministre osv der kører hver der vej …. set fra en alm borger i Danmark.

 2. Covid-19/coronavirus:
  Dødsraten (døde reg. smittede) taler sit tydelige sprog for konsekvensen af den manglende dømmekraft. Og dermed langsommelige reaktion fra myndighedernes side.
  I Danmark var den for godt 10 dage siden (14./3) 1:138. I forgårs var den 1:60. Og i dag (25/3) er den faldet til 1:54.

  Og bedre bliver det jo ikke af, at der i et stykke tid er talt om, at omfanget af den nuværende corona-virus kun er en lille forløber for en meget, meget værre udvikling til den kommende vinter (2020/21).

  Når myndighederne har undervurderet omfanget af den nuværende kan man med god grund frygte den kommende vinter. 

  I runde tal er jordens befolkning godt 8 mia, og det forudses*, at halvdelen (små 4 mia) vil blive smittet; 20% heraf (godt 800 milloner) vil komme i kritisk tilstand – og op mod 3% af disse vil afgå ved døden – altså 24 millioner.

  Overført til Danmark svarer tilsvarende vurdering til, at den danske befolkning (godt 5,8 mio), at 2.9 million bliver smittet og 580.000 kommer i kritisk tilstand. Og op mod 3 procent svarer til 17.400 som vil afgå ved døden.

  Bliver der ikke strammet gevaldigt op allerede nu – burde man kunne forestille sig konsekvensen!
  *
  https://www.newsmax.com/us/coronavirus-analysts-outbreak-economy/2020/03/18/id/958940/?ns_mail_uid=2a3d1c2c-2f4e-4e92-b242-260aaf227461&ns_mail_job=DM98734_03182020&s=acs&dkt_nbr=010104cedf0p

 3. Godt at hr Erhvervsøkonom Ole K. Ersgaard MDM, PD ikke styrer vores økonomi, for så var det gået helt galt. 2,9 mill smittet, ja selvfølgelig skal lille bitte Danmark have 4 gange så mange smittet som der er globalt. Ufatteligt at han ikke selv kan se hysteriet i hans skrableri.

 4. Coronavirus/covid-19:
  [Den 1/4 – kl. 15.08 (GMT)]*

  Hong Hong, Singapore, Sydkorea og Taiwan reagerede omgående – hurtigt, effektivt og professionelt v/det første registrerede tilfælde, der blev konstateret i januar.
  *Disse landes dødsrate (pr. 1 million indbyggere) er 0,5; 0,5; 3 og 0,2. Til sammenligning er den for Danmarks vedkommende 18.

  Sagt med andre ord – situationen er 36 gange værre for Danmark sammenlignet med Hong Kong og hele 90 gange værre sammenlignet med Taiwan.
  Danmark registrerede det første tilfælde (covid-19) d. 27. februar – og der blev først taget action et par uger senere.

  Bedre bliver det jo ikke af, at pilen endda peger på, at corona-virussen kom her til landet allerede d. 20 januar via hjemvendte skiturister.
  Hvorom alting er – man kan ikke tale om rettidig omhu.
  Men nok mere mangel på samme.

  Det betyder bl.a. mange unødvendige dødsofre og en gigantisk økonomisk regning til samfundet. Udviklingen i antal dødsofre er foruroligende.
  (PS: I dag kl. 10.16 (GMT) er dødsraten v reg. smittede 1:32).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Danske Medier

Vi ser nærmere på mediernes centrum-venstre vinkling og misbrug af skattemidler
Tema