Coronavirus: Dronningen taler til Danmark

Her til aften har Dronningen talt til Danmark omkring alvoren ved Coronavirus. Og Statsministeren talte endelig fornuft. Man må nu opfordrer alle til at tage situationen alvorlig. Ikke kun tænke på sig selv.
Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print
Henrik Finn Edtwodth Andersen

Henrik Finn Edtwodth Andersen

Stifter og chefredaktør DanmarksFremtid.dk. Byrådskandidat Nye Borgerlige Herning

Dronningen har netop talt til nationen. Første gang en monark har leveret sådan en tale siden afslutningen på 2. verdenskrig.

For mange danskere er situationens alvor endnu ikke indfundet sig. Blandt andet på grund af utrolig dårlig kommunikation fra både regering og medier.

Dronningen havde en appel til alle. Coronavirus er en farlig gæst og det går stærk. En person kan smitte mange. Mennesker kan dø. Vi skal alle tænke os om og gør det på samme tid og i rette tid.

Dronningen kom også ind på, at vi lever i en digital tidsalder, hvor det er muligt at mødes på andre måder. Skype, Facetime med videre er nemlig løsningen.

Dronningen kritiserede dem, der forsætter verden, som om intet er sket. “Det kan man ikke være bekendt. Det er tankeløst og hensynsløst“

Dronningen takkede alle dem, der holder Danmark oppe i den svære tid.

Landsmoderen talte til Danmark. Og Danmark vil og skal lytte.

Dronningen

Med Dronningens tale til nationen må man håbe at danskerne endelig vågner op. At man endelig begynder at tænke på andre end sit eget køleskab.

Som nation skal vi stå sammen i denne svære tid. Vi skal tænke på vores svage i samfundet. Ikke på vores egen lørdagsslik.

Vi skal tænke på dem, der knokler for at få Danmark til at hænge sammen. Der er en grund til at sundhedspersonale nærmest er nede på deres knæ for at få danskerne til at respektere krisens alvor.

Statsministeren

Statsministeren har indtil nu været svag i kommunikationen. Før dronningen talte, holdte Mette Frederiksen endnu et pressemøde.

Fra i morgen og frem til 30. marts:

 • Restauranter, cafeer mv. skal holdes lukket for gæster
 • Storcenterbutikker skal lukke, dagligevarebutikker undtaget
 • Sportsfaciliteter skal lukke, herunder fitness og solarier
 • Frisører, massører, tatovører mv. skal holde lukket

Noget der skulle være sket for længst. Den tale, statsministeren holdt her til aften, skulle være holdt for 14 dage siden.

Men ros for at statsministeren er gået væk fra bør, opfordrer og anbefaler.

Coronavirus

Lige nu er der stilhed før stormen. Der er stigning i antal ramte danskere, danskere der er indlagt på sygehuset.

Imens forsætter generation curling med at feste, uden at tænke på deres bedsteforældre.

Imens forsætter røvforkælede danskere med at tage i zoo og samles i parker.

Bliv nu hjemme og lyt til, hvad myndighederne siger. Ja, de har før meldt forkert ud. Men det her er alvor. Virkelig alvor.

Mens vi er hjemme, så sørg for at tænke på både det lokale og nationale. Virksomhederne står lige nu i en økonomisk alvorlig situation, der også rammer alle os, lønmodtagerne.

Men selv om vi er under nedlukning, så kan man stadig støtte. Køb gavekort hos de lokale virksomheder, så de har kapital. Bestil online mad og få leveret osv.

Danmark

Lad os stå sammen. Lad os vise hvem vi er som nation.

Danmark, pas på hinanden.

2 reaktioner

 1. Kære Dronning
  Enhver har ret til at tænke på på egen familie og køleskab først.
  Før man hjælper andre.
  Hvis et fly er ved at falde ned, tager man også sin egen iltmaske på først, før man kan hjælpe andre. Så egen familie først.

  Men den måde hvorpå Regering og folketing, ikke har handlet rettidigt med de rigtige tiltag, er opbakningen i befolkningen ikke entydig. Der er en markant forskel på
  hvordan befolkningen bliver behandlet i økonomisk sammenhæng.
  Den offentlige sektor skal også være med til at betale for denne situation. Men den offentlige sektor bliver holdt skadesløse i denne situation. Det giver ikke ligefrem sammenhold mellem de forskellige samfundsgrupper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste

Nye Borgerlige og udlændingepolitik

Nye Borgerlige’s udlændingepolitik er helt klar. Udlændinge skal gøre sig fortjent til Danmark. Dette er anden del af en ny serie om Nye Borgerlige’s politik.

Nye Borgerlige og socialpolitik

I Nye Borgerlige vil vi sikre, at samfundet værner om de mest udsatte. Det er det, vi kalder borgerlig solidaritet. Dette er første del af en ny serie om Nye Borgerlige’s politik.

DanmarksFremtidLogo

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked når der er nyt indhold