Mediestøtte og medier

Så skal vi til det igen. Høre på danske journalister og medier. Høre på deres tuderi, når det gælder mediestøtte.
Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print
Henrik Finn Edtwodth Andersen

Henrik Finn Edtwodth Andersen

Stifter og chefredaktør DanmarksFremtid.dk. Byrådskandidat Nye Borgerlige Herning

Dette er et opråb til de dansker medier og journalister. Et opråb om mediestøtte, licens, statslig ejerskab og ikke mindst hykleri og dobbeltmoral.

Alle kan huske mediestormen, der rejste sig, da radio 24Syv licens skulle sendes i udbud. Radio 24Syv havde i otte år levet af danskernes skattekroner og nu blev de fornærmet over, at licensen skulle sendes i udbud, at staten var så fræk at stille krav.

Radio 24Syv

Radio 24Syv tabte et åben statslig udbud, hvilket medførte planer om en retssag mod staten.

En af de mest højlydte journalister har hele tiden været den radio 24Syv ansatte journalist, Mads Brügger. En rigtig prototype på en journalist, der ikke kan tåle kritik, der tror både staten og danskerne skal indrette sig efter hans overbevisning og holdninger. Eller skal han nok smide hans politiske modstandere på forsiden.

Er det et demokrati værdigt?

Smidt på forsiden

De partier, der ønskede konkurrence på radiolicensen, blev udstillet af samtlige medier, specielt radio 24Syv kørte hårdt på. F.eks blev medlemmer af Dansk Folkeparti chikaneret.

De pågældnede partier blev også ramt af sagen under valgkampen.

Er det et demokrati værdigt?

I dag skriver Berlingske, der via sit daværende ejerskab af Radio 24Syv, er part i sagen, så endnu en artikel om hele forløbet. Nu er det altså bare sådan, at det generelt er embedsmænd, der gør forarbejdet. Hvis Berlingske og de sørgelige rester af 24Syv gad sætte sig ind i statslig udbud, kunne se bort fra egen lille forhave, så ville de også kunne indse dette.

Mediestøtte

Men selvfølgelig er mange politikere ude at bakke op om Berlingske partsindlæg. Politikerne tør jo ikke andet. De har jo set, hvordan det er gået politikere, der tør tage kampen mod mediernes tyveri af skattemidler. Tager man som politiker kampen mod statslig støtte til og statslig ejerskab af medierne, kan man være sikker på at blive hængt ud på forsiden. Spørg f.eks. bare den tidligere kulturminister Mette Bock.

Og her er det så, at vi kommer tilbage til hykleriet ogdobbeltmoralen, der lever i bedste stil hos flertallet af journalister, som Mads Brügger, og kulturradikale politikere som Jens Rohde.

Journalisterne, og dermed de danske medier, vil gerne hav del i danskernes skattekroner. De ser til med glæde, når mediestøtte og licens går ind på kontoen. Men så snart, der bliver stillet modkrav, hyles der op om politisk indblanding, om armslængde princippet.

Medier og kritik

Undskyld kære journalister, jeg ved godt, I er en branche, der ikke er gode til at modtage kritik, men kan I virkelig ikke selv se jeres dobbeltmoral og hykleri? På den ene side vil I godt have pengene, men på den anden side vil I ikke acceptere, at der følger krav med?

Så længe, der findes statslig ejerskab af og statslig støtte til medierne, vil denne diskussion forsætte. Og så længe kan jeg simpelthen ikke tage tudekoret af journalister alvorlige. Hvis I virkelig mener, at der er et problem, så havde I fraskrevet jer danskernes skattemidler for længst.

Mediestøtten og statens ejerskab af medier har også en anden slagside.

Hele opbygningen af støtte tilgodeser de medier, der har den politisk korrekte centrum-venstre vinkling. De folk, der tildeler støtten, er alle en del af “klubben”. Den politisk korrekte kulturradikale ghetto.

Hvorfor skulle den socialdemokratiske avis, Netavisen Pio, ellers som den eneste partiavis modtage mediestøtte?

Demokratisk problem

Ser man helt grundlæggende på statslig ejerskab af og statslig støtte til medierne, så er det et demokratisk problem. Så længe medierne modtager penge fra staten, så længe har vi ikke uafhængige medier.

Og her til sidst må jeg bare stille og roligt spørge centrum-venstre og de kulturradikale, hvorfor de har så meget imod at betale for deres eget medieforbrug. Noget vi andre har gjort i årevis uden at brokke os.

Tør I tage debatten kære medier og resten af centrum-venstre? Eller er I som altid tavse?

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste

Nye Borgerlige og udlændingepolitik

Nye Borgerlige’s udlændingepolitik er helt klar. Udlændinge skal gøre sig fortjent til Danmark. Dette er anden del af en ny serie om Nye Borgerlige’s politik.

Nye Borgerlige og socialpolitik

I Nye Borgerlige vil vi sikre, at samfundet værner om de mest udsatte. Det er det, vi kalder borgerlig solidaritet. Dette er første del af en ny serie om Nye Borgerlige’s politik.

DanmarksFremtidLogo

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked når der er nyt indhold