Facebook censur: Blokerer for at linke til Politiken

facebook censur
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

For et stykke tid siden blev en kvinde anholdt i sit hjem for at bruge et billede af en brændende dukke, der skulle forestille Mette Frederiksen, som dokumentation i en Facebook gruppe, der var imod dobbeltstraf i forbindelse med Covid-19.

I den forbindelse valgte jeg, på min private Facebook profil, at lave et opslag, hvor jeg linkede til Politikens artikel om den pågældende sag. Jeg understregede, at jeg tog afstand fra vold, hærværk og trusler:

Facebook Censur

Dette opslag har Facebook nu valgt at censurere, og udelukke mig fra at poste noget i en uge. Jeg kan heller ikke lave opslag på vegne af Danmarks Fremtid.

Som altid sker blokeringen kort tid efter, at jeg har været i en hed debat med socialister på Twitter.

Vi er nu kommet dertil, hvor man bliver censureret for at linke til en artikel fra en af Danmarks største mediekoncerner. Hvis man søger på mediernes Facebook sider, vil man hurtig kunne se, at medierne selv bruger billedet som dokumentation.

Man bliver censureret for at fortælle om historier, der rent faktisk er fundet sted. Eller det vil sige, det er ikke alle, der bliver censureret.

Vi har her på Danmarks fremtid tidligere lavet tests, hvor det viser sig, at censuren afhænger af dit politiske ståsted.

Anmeldelse til politiet

I forbindelse med det pågældende opslag valgte jeg at anmelde mig selv til politiet for at bringe billedet. For at støtte op om kvinden fra Aarhus. For at støtte op om den frie debat, om ytringsfriheden.

Sjovt nok mente politiet ikke, at der var grundlag for en anmeldelse, og siden hen slap kvinden også.

Så i følge politiet har jeg ikke overtrådt dansk lovgivning, men alligevel vælger Facebook at censurere. Censurere en henvisning til en nyhed fra et dansk medie.

Facebook censur

Det her drejer sig om ytringsfrihed. Det er et kæmpe angreb på vores demokrati.

Men jeg er hverken kendt, semikendt eller journalist / politiker. Så min sag bliver ikke taget op. Den daglige censur af helt almindelige danskere, der deltager i den politiske debat, forsætter.

Eller rettere sagt: den daglige censur af borgerlige holdninger forsætter.

Facebook er et privat firma. Men et privat firma med de facto monopol på debat og deling af holdninger. Desuden så opererer Facebook i Danmark, hvor vi har en grundlovssikret ret til at ytre os.

Det må Facebook acceptere eller også må de forlade Danmark.

Jeg har valgt at anmelde blokeringen til Facebook’s tilsynsråd.

Henrik Qvortrup ramt af censur

Henrik Qvortrup ramt af censur og hykleriet starter

Politisk korrekt censur fra Jyllands-Posten

Politisk korrekt censur fra medierne

Henrik Qvortrup og mediernes troværdighed

Henrik Qvortrup og mediernes troværdighed

Pernille Skipper beklager sig over tonen til berlingske

Pernille Skipper beklager sig over tonen og Berlingske holder mikrofonen

En del af disse temaer

Dukke gate
Tema Covid-19 - Danmarks Fremtid

Relaterede politikere

Mette Frederiksen - Socialdemokratiet

Mette Frederiksen

Studer Islam i Tyrkiet og få SU

Tag til Tyrkiet for at blive indoktrineret med islam og få samtidig SU med i lommerne. Det er Ane Halsboe-Jørgensen gave til den tyrkiske sultan Erdogan.